Website

De kwaliteit van een website is belangrijk om efficiënt en effectief te kunnen communiceren met uw doelgroep. Het is voor zowel experts als beginners niet altijd even makkelijk om verbeterpunten van een website in beeld te krijgen. Gelukkig zijn bestaan hier gespecialiseerde websites voor. Deze helpen u door geautomatiseerd advies te geven over bepaalde aspecten. Dit artikel geeft een kort overzicht welke u van dienst kunnen zijn voor als u zelf een websites maakt of onderhoudt. Tevens zijn ze waardevol als acceptatiecriteria bij het uitbesteden van ontwikkeling of beheer van uw website.

Vormgeving

De algemene gebruikerservaring van een website is het resultaat van verschillende aspecten. Voor het gemak maken we hier een opdeling gemaakt in vormgeving, inhoud en techniek. Vormgeving levert in eerste instantie de grootste bijdrage aan het gevoel dat een gebruiker heeft bij uw website. Het betreft paginaopmaak, kleurenpalet, lettertypen, verhoudingen, uitlijning, navigatiemogelijkheden en meer.

Deze zaken zijn lastig kwanitificeerbaar en daardoor zeer beperkt automatisch te testen. Omdat er zo veel verschillende smaken zijn verwijzen wij u graag naar grafische ontwerpers die gespecialiseerd zijn in websiteontwikkeling. Indien u er budget voor heeft kunt u website door gespecialiseerde bureau’s laten testen maar het is ook mogelijk om regelmatig zelf uw eindgebruikers om hun mening te vragen.

Inhoud

Voor de inhoud van een website beperken we ons hier tot tekst, afbeeldingen en filmpjes. Voor de laatste twee geldt het zelfde als vormgeving en zullen we hier niet verder op ingaan. Wat betreft tekst zijn er de volgende websites die u kunnen helpen:

Techniek

PNG/JPG

https://bufferapp.com/
http://hootsuite.com