Nextcloud – Bestandstoegangscontrole en workflow

Beheer en beveiliging van de gegevensstroom in je Nextcloud-oplossing

Gebruikers moeten gegevens uitwisselen

De traditionele gedeelde gegevensmap in organisaties is informeel aangevuld met bijlagen die per e-mail zijn rondgestuurd en aangevuld met ad hoc gebruik van publieke cloudoplossingen zoals Dropbox. Dit brengt aanzienlijke juridische, praktische en financiële risico’s met zich mee.

IT moet de controle behouden

Een privé cloud met bestandstoegangscontrole brengt de gegevens terug onder het ICT-beleid.

Toegang op uw voorwaarden

Met bestandstoegangscontrole en automatische labellen van bestanden geeft Nextcloud-beheerders controle over de toegang tot gegevens, hierdoor zijn zij in staat strikte regels te definiëren waarmee verzoeken om toegang tot gegevens eerst voldaan moeten zijn. Als gebruikers in bepaalde groepen of geografische regio’s geen toegang krijgen tot bepaalde bestandstypen of als gegevens met een specifiek label niet buiten de organisatie mogen worden gedeeld, kunnen beheerders ervoor zorgen dat Nextcloud deze regels afdwingt.

In combinatie met de Secure Sharing Outlook add-in (en door directe e-mailbijlagen uit te schakelen), kan bestandstoegangsbeheer een cruciale rol spelen bij het afdwingen van het eigen beleid voor het delen van gegevens.

Neem contact op
Krijg meer werk gedaan met het toonaangevende platform voor samenwerking op het gebied van content.
Veiligheid in Nextcloud
Lees meer over hoe Nextcloud u helpt uw gegevens veilig te houden.

Geautomatiseerde workflows en retentie definiëren

De Workflow-engine breidt de mogelijkheden van auto-tagging en File Access Control uit, zodat beheerders alle soorten acties op basis van triggers kunnen starten. Voorbeelden hiervan zijn het converteren van documentbestandstypen naar PDF bij het uploaden door leden van een bepaalde groep of het e-mailen van bestanden in een bepaalde map met een bepaalde tag naar een bepaald e-mailadres.

Het bewaren en verwijderen van bestanden kan ook worden gecontroleerd op basis van handmatig of automatisch ingestelde tags, zodat wettelijke of praktische vereisten voor de lange levensduur van gegevens kunnen worden gehandhaafd.

Bestandstoegangscontrole thuis

Thuisgebruikers zullen merken dat de File Access Control app en andere workflow tools gebruikt kunnen worden om het onbedoeld delen van gevoelige gegevens te voorkomen, waardoor een extra beschermingslaag aan Nextcloud wordt toegevoegd.

Het voorbeeld hieronder zorgt ervoor dat bestanden met de “beschermd” label niet toegankelijk zijn buiten het thuisnetwerk en niet gesynchroniseerd worden door client apps.