Nextcloud – Gezondheidszorg

Houd gegevens veilig

Patiëntveiligheid is de hoogste prioriteit bij instellingen voor gezondheidszorg en biowetenschappen. Nextcloud maakt patiëntinformatie beschikbaar voor zorgprofessionals wanneer zij die nodig hebben via een eenvoudig te gebruiken interface met de hoogste mate van betrouwbaarheid, veiligheid en privacy tegen een redelijke prijs.

In de komende 5 tot 10 jaar kunnen we veel meer veiligheidsissues verwachten, waarvoor meer budgetten, meer personeel en het aanleren van best practices nodig zullen zijn.

— Cédric Cartau, hoofd informatiebeveiliging bij het Universitair Ziekenhuis van Nantes

Stop met outsourcing

Je hebt 100% zekerheid nodig

Oplossingen voor e-mail of public cloud bieden niet veel veiligheid voor gevoelige gegevens. Encryptie is gecompliceerd en omslachtig in het gebruik, waardoor de werkelijke voordelen van het werken om hen heen of het maken van fouten door medewerkers worden beperkt.

Door gegevens op uw eigen infrastructuur te houden, houdt u de controle over uw eigen infrastructuur. Alleen dan kunt u uw klanten precies laten zien waar hun gevoelige documenten zich bevinden. Toezichthouders kunnen er zeker van zijn dat het niet naleven van de juiste processen tot een minimum wordt beperkt.

Openbare clouds zijn niet veilig

De meeste oplossingen voor consumenten, zoals Dropbox of Office 365, zijn niet ontworpen met het oog op privacyregelgeving en beveiliging, waarbij gegevens van consumenten en bedrijven, verspreid in datacenters over de hele wereld, door elkaar worden gehaald.

In plaats van te proberen hun beperkingen te omzeilen, biedt Nextcloud Files een eerste beveiligingsoplossing die u volledige controle geeft over de locatie en het toegangsbeleid van gegevens met een private cloud oplossing.

Eencoudige toegang tot gegevens

Stel de gebruiker centraal

Protocollen, statusupdates en testresultaten kunnen veilig worden opgeslagen en gemakkelijk worden gedeeld met de professionals die toegang nodig hebben.

Met de groeiende complexiteit van het medische beroep komen er steeds meer patiëntgegevens bij. Patiëntinformatie in een oogwenk beschikbaar hebben kan levens redden. Nextcloud is ontworpen met het oog op gebruiksgemak, het aanpassen van vertrouwde interfaces en het verlagen van de barrière voor het delen van en toegang tot gegevens.

Gemakkelijke toegang

Een eerste vereiste voor een veilige oplossing voor het delen van gegevens is dat deze geen complexiteit oplegt aan de gebruiker. Complexiteit leidt tot fouten en fouten kunnen levens kosten!

Nextcloud maakt de toegang tot en het delen van gegevens een fluitje van een cent, waardoor gebruikers een comfortabele, vertrouwde werkruimte krijgen.

Productiviteit op meerdere platforms

De gegevens moeten beschikbaar zijn waar de patiënt zich bevindt. Tablets, smartphones, laptops en desktops hebben allemaal in een oogwenk toegang tot dezelfde bestanden dankzij de eersteklas Nextcloud-clients.

Artsen en verpleegkundigen kunnen bestanden taggen en becommentariëren voor eenvoudige samenwerking, bestanden terugrollen naar eerdere versies of verwijderde bestanden in de prullenbak terugvinden. Realtime samenwerken en veilige audio/video-gesprekken en chatten vormen een aanvulling op de vele functies die gericht zijn op het verhogen van de productiviteit.

Verminder risico’s, verbeter de communicatie en verlaag de operationele kosten met het toonaangevende platform voor content-samenwerking. Neem nu contact met ons op om te weten te komen hoe wij u kunnen helpen!

Neem contact op