Poster: Diakritische tekens in het Nederlands, 4 stuks à € 4,50

Poster: Diakritische tekens in het Nederlands, 4 stuks à € 4,50

Verrijk uw kennis over accenten en andere diakritische tekens.

Bij sommige letters in het Nederlands kunnen schrifttekens zoals accentjes worden geplaatst. Dit zijn zogenaamde diakritische tekens die vaak iets zeggen over de uitspraak van een woord. Ze zijn meestal verplicht en het weglaten ervan kan leiden tot spelfouten.

Veel mensen vinden het moeilijk diakrieten te gebruiken. Ook al is u dit waarschijnlijk op school ooit onderwezen, er was geen praktisch overzicht om snel hierover iets op te zoeken. Ook was het tot voor kort op veel computers niet makkelijk letters met diakrieten in te voeren. Hierdoor werden ze vaak weggelaten en dat heeft niet bijgedragen tot een betere beheersing van het Nederlands.

Om uw kennis over diakritische tekens te verrijken en correct gebruik hiervan aan te moedigen heeft Hellebaard een handige overzichtsposter gemaakt.

Deze poster geeft een overzicht van letters met diakrieten die in het Nederlands voorkomen. Door een duidelijke indeling kan informatie snel worden gevonden en is de poster handig in gebruik. De alledaagse voorbeelden zijn van toepassing op iedereen die in het Nederlands schrijft. Ook buitenlandse woorden met diakrieten zijn terug te vinden in veelgebruikte leenwoorden en eigennamen.

Het onderschrift legt verder uit wat diakritische tekens zijn en aan de hand van voorbeelden komt hun oorsprong in het Nederlands aan de orde. Deze unieke poster kan een leerzame decoratie van uw werkplek of klaslokaal zijn. Het staande A1-formaat maakt dat dit overzicht makkelijk op te hangen is op een deur of muur.

Werkt u bij een school, onderwijsinstelling of bedrijf en wilt u deze onderscheidende poster in uw klaslokaal, in uw kantoor of thuis in uw werkkamer? Bestel deze poster op www.hellebaard.nl en betaal eenvoudig met iDEAL. Leveringen worden gedaan met tracking and tracing. Neem contact op voor korting op bestellingen van meer dan 20 exemplaren of voor leveringen buiten Nederland.

Met posterkoker, BTW-bon en tracking & tracing

Publicatiedatum: 11 oktober 2012
Papier: 135 g/m2 glanzend
Afmetingen: A1 staand, 59,4 cm x 84,1 cm
Taal: Nederlands
Kleur: Zwart-wit
Gerelateerde categorie (BISAC): Foreign Language Study / Dutch (FOR006000)
€ 26,95Prijs:
Loading Winkelwagen bijwerken...